O Kavurmacı,İstanbul Kavurmacısı 0532 599 53 32 Bülent Usta ,Tadım Adı,Kavurmanın Tadı..
O Kavurmacı,İstanbul Kavurmacısı 0532 599 53 32 Bülent Usta ,Tadım Adı,Kavurmanın Tadı..
BİREYSEL HİZMETLER
Mevlüt Yemekleri|Toplu Yemek Firması|Tadım Yemek Catering
Sünnet Mevlüt Yemekleri|Toplu Yemek| Tadım Toplu Yemek Catering
Düğün Yemekleri|İstanbul Catering Firması|Tadım Toplu Yemek Catering
Nişan Yemekleri|TadımToplu Yemek Organizasyonu|Tadım Catering
Taziye Yemekleri|İstanbul Yemek Firması|Tadım Toplu Yemek
Hayır Yemekleri|Toplu Yemek Şirketi|Tadım Toplu Yemek Catering
Mevlüt Yemekleri, İstanbul Anadolu Yakası|İstanbul Tadım Toplu Yemek Catering
Catering Firmaları İstanbul Anadolu Yakası|Tadım Yemek Catering
Yemek Şirketleri İstanbul Fiyatları|Tadım Yemek
Toplu Yemek Firmaları|İstanbul Yemek Firması|Tadım Catering
Mevlüt Yemek Fiyatları|İstanbul Tadım Yemek Catering 0532 599 53 32 Siparis
Adalar Ataşehir Beykoz Çekmeköy Kadıköy Kartal Maltepe Pendik Sancaktepe Şile Sultanbeyli Tuzla Ümraniye Üsküdar
Eminönü Toplu Mevlüt,Taziye,Sünnet Yemekleri Tadım Yemek:0532 599 53 32
Toptan Pilavcı,0532 599 53 32 Toptan Pilav Siparişi Tadım Pilav Fiyatları
Pilavcı,0532 599 53 32 ,Toptan Pilav,Nohutlu Kavurmalı Pilav Ustası Tadım Yemek
Meşhur tadım pilav 0532 599 53 32 Sipariş ,Toplu,Toptan Pilav Siparişi Verilir.
İstanbul Kavurma,0532 599 53 32 Tadım Kavurma Ustası Kavurmasını Deneyin..
O Kavurmacı,İstanbul Kavurmacısı 0532 599 53 32 Bülent Usta ,Tadım Adı,Kavurmanın Tadı..
Mevlid Toplu Yemek Fiyatları ,Tadım Toplu Yemek
300 Kişilik Yemek Fiyatı ,Tadım Toplu Yemek Firması 0532 599 53 32
Kasap Et Fiyatları,Sultanbeyli Et Balık Fiyatları,Tadım Et ,Tavuk Fiyatları 0532 599 53 32
Sultanbeyli Kasap,Dana et Fiyatları ,Kasap firmalar Tadım Kasap 0532 599 53 32
Cenaze Yemeği|Cenaze yemek Fiyatı|Tadım Cenaze Menuleri
Yemekli Organizasyon Menuleri Tadım Toplu Yemek Menuleri

2014 yılından beri İstanbul ili genelinde mevlit yemeği, sünnet yemekleri, düğün yemeği, nişan gibi her türlü organizasyonlarda profesyonel olarak  hizmeti vermekteyiz.  Tamamen özel sipariş ile çalışılır. Önceden siparişiniz alınır ve o gün pişirilerek adresinize kadar getirilir. Siparişiniz ister elli kişilik olsun ister bin kişilik olsun aynı standart ve titizlikle hazırlanır. Adresinize getirilen kavurmalı pilav, kesinlikle bildiğiniz restoran ya da yemekhane kavurmalı pilavları gibi değildir. İşimiz sadece kavurmalı pilav hizmeti olduğu için hiçbir şekilde kaliteden ödün vermeden, kalite ve hizmet standardımızı her organizasyonda daha da üst seviyelere çıkarmak hedefindeyiz. Önceden olduğu gibi, lokantalarda pilav pişirtip tencerelerle tavalarla mevlitinize getirtmek yerine profesyonel bir hizmet almak için bize ulaşın ve sadece mevlit tarihinizi, saati ve adresinizi bildirin. Sorumluluğunuzu üstleniyor, size ve konuklarınıza daha sonraki mevlitlerde de tercih sebebi olacak profesyonel bir hizmet sunuyoruz

Kavurma yapımında genellikle sığır eti kullanılmaktadır. Nitelik açısından taze et olarak kullanıma uygun olmayan karkas bölgelerinden seçilen etler, olgunlaştırmak amacıyla 4°C’de bir gün bekletilir.

 

Kavurma üretiminde olgunlaşmış taze, soğutulmuş ve dondurulmuş sığır, dana, koyun, keçi, manda gövde etleri ile şarta tabi etler kullanılır.

 

Kavurma üretiminde yağ olarak; kavurmaya işlenecek her türün et ve iç yağları kullanılır.

 

Kavurmada kullanılan etin kendi yağı yada etin türündeki kasaplık hayvanlardan elde edilen eritilmiş iç yağları kullanılır

 

Kavurma üretimi:

 

Aynı tür kasaplık büyükbaş ve küçük baş hayvanlarının gövde etleri; tendo, ligament, büyük damarlar, lenf yumruları, bağ doku, sinir, kıkırdak ve kemiklerden arındırılır.

 

Kavurma üretilecek et kuşbaşı doğranır. Kavurma kazanına, et ağırlığının %55-60’ı oranında, önceden eritilmiş iç yağı konur. Eriyen yağın içine et karıştırılır. Daha sonra et ağırlığının %2-3’ü kadar saf, temiz, öğütülmüş mutfak tuzu homojen bir şekilde ete karıştırılır. Tüm malzeme çıplak ateş üzerindeki kazanlarda veya kapaklı özel kazanlarda, kuru sıcaklıkta kavrularak pişirilir.

 

Pişirme süresi, kazana konulan et çeşidi, miktarı ve uygulanan sıcaklık derecesine bağlı olarak normal kazanlarda 3-5 saat, buhar ceketli kazanlarda 2-4 saattir.

 

Pişmiş kavurmada et elastikiyetini kaybetmiş olmalı, kolay parçalanabilmeli, pişmiş ve kızarmış et tadını kazanmalı, et parçalarının dış yüzeyi kızarmış kırmızımsı kahverengi olmalıdır. Pişirme işleminin sonunda su içeriği %40’a düşmüş olmalıdır.

 

Kavurma aşırı pişirmemelidir. Aşırı pişirme sonucu ürün kurur, sertleşir, lezzeti düşer ve ekonomik yönden de kayıplar oluşur.

 

Pişirme işlemi sonunda, kazanın özel yağ sızdırma kapağı açılıp kavurma yağı başka bir kazana veya tanka sızdırılarak alınır ve yağın donmayacağı sıcaklıkta tutulur.

 

Kavurma üretimi sırasında bazı antibakteriyel bileşenler özellikle tuz ile birlikte nitrat, nitrit, bazı antioksidanlar ve çeşni bileşenleri de katılabilir.

 

Kavrulmuş etler sığır kör bağırsağına, yapay kılıflar, laklı kutulara veya plastik kasalara konulabilir.

 

Kavurma özel dolum düzenekleri ile ambalaj kaplarına belli oranlarda doldurulur. Etlerin üzerini kapatacak şekilde kavurma yağı, hava boşluğu kalmayacak şekilde doldurulur, ağızları kapatılıp, hızla soğutulmak için soğuk depolara alınırlar.

 

Kavurma içerdiği yağ miktarına göre 3 gruba ayrılır:

 

Çok yağlı kavurma %30-35,

Orta yağlı kavurma %25-30,

Az yağlı kavurma %20-25 yağ içerir.

 

Kavurma kesildiği zaman et ve yağ mozaik görünümünde olmalıdır, döküntülü olmamalı, et ve yağ birbirine karışmış ve macunumsu olmamalıdır. Yağ kabın dibine yığılmış olmamalıdır, et ile yağ düzgün şekilde birleşmelidir.

 

Kavurma et parçalarının rengi dış kısmında kahverengi veya koyu kahverengi olmalı, et rengi grimsi, soluk olmamalıdır. Soluk ve grimsi et rengi, kavurmanın yeterince pişmediğini gösterir.

 

Kavurma yağ rengi beyazımsı sarı,krem renginde parlak olmalıdır; grimsi beyaz olmamalıdır.

 

Kavurma parmaklar arasında sıkıldığında ezilmemeli, liflenmemelidir. Et parçaları fazla elastiki ise kavurma az pişmiş demektir.

 

Kavurma tadı normal ve kendine özgü olmalıdır.

O kavurmacı,Kavurma  Ustası,İstanbul Kavurmacısı,Kısmetin Adı,Kavurmanın Tadı,Sultanbeyli Kavurmacısı

Copyright © 2014 Tadım Yemek|Cenaze Davet Düğün Yemekleri |İstanbul | Reklam Asya